טיפים לבחירת מזרן

10 הדברים שלא יספרו לכם בחנויות המזרנים

על מה נדבר במאמר זה?

זהו, המזרן שלכם כבר לא מה שהיה פעם, אתם קמים בבוקר יותר עייפים ממה שהלכתם לישון, הגיע הזמן לבחור מזרן חדש, מה עכשיו? בעוד שחלקנו קודם יקראו קצת באינטרנט, טיפים ועצות, כדי ללמוד מספר מושגים ולהבין את “השפה” של מוכרי המזרנים, אחרים ילכו קודם לחנות, ישכבו על מספר מזרנים, ואז יבואו הביתה ויחפשו באינטרנט גם איכות וגם מחיר למזרון הבא שלהם.
גם לאלה וגם לאלה ריכזנו את 10 הדברים שלא ירוצו לספר לכם בחנויות המזרנים. אם אתם מתכוונים ללכת לבקר בחנות, המשיכו לקרוא.

אני קונה רק מותגים!

זה נכון, ככה אני. אבל במזרנים זה לא עוזר, מה שחשוב, זה מה שיש בפנים, או במילים אחרות, “איכות המזרן”. נשאלת השאלה: מה עדיף לרכוש, את המזרן הכי זול של החברה הכי ידועה ומוכרת, או את המזרן הכי יקר ואיכותי של חברה פחות ידועה? מזרן פשוט בהרכבו של חברה ידועה יכול להתחיל מ-5,000 ₪, אני לא הייתי ישן על המזרן הזה. מזרן זוגי איכותי לא חייב לעלות יותר מ-5,000 ₪ ולרוב עולה פחות. אל תשלמו סתם על המותג, תבדקו לפני כן.
אנו אומרים: ככל שהפרסום בטלוויזיה יותר אינטנסיבי, גוברים הסיכויים שתשלמו יותר עם מוצר שהוא פחות.

מפרט טכני

“במזרן הזה יש 7 ס”מ לטקס ובשני יש רק 1 ס”מ ” – בגדול, כל מספר זוכה.
כאשר אתם מגיעים לחנות מזרונים, המוכר בחנות מציג לכם את המזרנים שנמצאים אצלו, במקרה הטוב הוא יכוון אתכם למזרון שהוא הכי אוהב והכי נוח לו, ובמקרה הרע, למזרן שהרווח שלו הוא הגדול ביותר. אם הוא יודע, הוא גם יסביר לכם ממה עשוי כל מזרון ואם הוא לא יודע, אין דבר, הוא ינחש. בשביל רובנו זה מספיק טוב, לא לכולם אכפת מה יש בתוך המזרן, העיקר שנוח. אצלנו זה לא ככה! אנו מאמינים שללקוחות מגיע לדעת מה יש בפנים, אחרת איך תדעו מה ההבדל בין מזרון של 900 ₪ למזרון של 9,000 ₪?
אצלנו, לצד כל מזרן מופיע המפרט הטכני שלו ועוד מידע שבדר”כ לא כתוב במפרט היצרן ואנו הוספנו אותו בעקבות שאלות ובירורים של לקוחות, כל מה שכתוב מחייב!
שורה תחתונה:תבקשו לראות מפרט טכני או קטלוג של היצרן, אל תאמינו למוכר, הוא יודע שאתם לא תפתחו את המזרן ותבדקו אותו.

להרגיש את המזרנים!

אם יש לכם זמן וכוח לכתת את רגליכם בין חנויות המזרנים, קדימה, זה מבורך, זה יכול לעזור ולבלבל באותה המידה.
אבל אם כבר הגעתם לחנות להרגיש את המזרנים, תשימו לב לטיפ הבא: אל תשכבו איפה שכולם יושבים/שוכבים! המזרנים מתרככים עם הזמן, גם בחנות, ולכן, תשכבו עליהם במרכז המזרן, איפה שעדיין קשה ולא איפה שישבו כולם, שם המזרן כבר רך מידי…
וזה מוביל אותנו למסקנה: אל תבחרו מזרן קשה מידי, בחנות המזרן תמיד רך יותר.

אחריות למזרנים – כמה שיותר יותר טוב.

כן, יש מקרים שבהם הפתגם “כל המרבה, הרי זה משובח” מקבל משמעות יתרה. ככל שיש למזרן יותר שנות אחריות, הדבר מצביע על האמון של היצרן במזרנים שלו. לחברות הכי מפורסמות בארץ: סימונס, עמינח, סילי פוסטרופדי וגם דר’ גב יש רק 10 שנות ניסיון… לחברות אחרות יש 12, 15, 18 ו-20 שנים, זה אמור להגיד לכם משהו.

רכישת מזרונים באינטרנט

הגודל כן קובע!

זה מאוד חשוב: אם הפרוטה מצויה בכיסכם, אנו ממליצים לקנות את המידה המכסימלית שהחדר יכול להכיל. מזרן זוגי במידה 140/190 נחמד וטוב כמזרן ראשון, כל שדרוג שלו מומלץ שיכלול גם שדרוג במידה, 160/200 היא המידה הכי נמכרת למשדרגים ולאנשים מעל גיל 35. בין 140 ל-160 יש רק 20 ס”מ אבל בכל הקשור לנוחות בשינה, ההבדל הוא ענק! בתפריט הימני של האתר תוכלו לסנן מזרנים לפי גודל.

היזהרו מסיסמאות

מוכרי מזרונים יכולים לספר לכם הרבה סיפורים, חלקם אפילו מוצלחים… על מזרון ש”מונע התהפכויות בשינה” שמעתם? זה נראה לכם הגיוני?! לאלה שקונים, כן.
תהיו הגיוניים, למרות הקידמה והטכנולוגיה, יש גבול לכל תעלול.

3 סוגים ודי

מזרונים, כמו כל דבר טוב בחיים, מתחלקים ל-3 סוגים: מזרוני קפיצים רגילים – רשת קפיצי בונל, מזרונים עם קפיצים מבודדים, שבהם כל קפיץ ארוז בנפרד ומזרונים ללא קפיצים הבנויים משכבות שונות של ספוג. בכל אחד מהמזרונים האלה ניתן לשלב בשכבה העליונה ויסקו או לטקס. “מזרוני ויסקו” ו”מזרוני לטקס” לא נחשבים לסוג של מזרון.

ויסקו ולטקס – נעים להכיר

אם כבר הזכרנו את שני אלה… גם הויסקו וגם הלטקס הינם שכבות אורטופדיות שלרוב נמצאות בחלקו העליון של מזרן (אחד מה-3 סוגים שהזכרתי למעלה). אין דבר כזה מזרון שכולו עשוי מויסקו (יש רק שכבה בעובי 3-7 ס”מ להנחה על מזרון קיים) וכמעט שאין מזרון שעשוי כולו מלטקס, יש 2-3 דגמים כאלה אבל כאשר כל המזרון מורכב רק מלטקס, הוא לא נחשב כמזרן איכותי ולא נמכר הרבה (מלבד שכבת לטקס להנחה על מזרון קיים).
זה אומנם שייך למאמר אחר, אבל בקצרה אומר כי מזרון אורטופדי אמור להיות בנוי משכבות בעלות צפיפות וקושי שונים, לפחות 2 שכבות. אם הוא מורכב כולו מחומר אחד, הוא לא אורטופדי.

תקציב זה לא מילה גסה

כמעט סיימנו, אתם כבר יודעים להבחין בין טוב לרע בכל הקשור למזרנים, במה להתחשב ומה לא ממש יועיל לכם. נשאר רק להחליט לגבי המחיר של המזרן.
נניח שמדובר על מזרון זוגי רגיל 140/190, מזרון פחות מ-1,000 ₪ הוא מזרון פשוט, מ-1,300 עד 2,000 ₪ הוא כבר ייחשב כטוב, מעל 2,500 ניתן כבר למצוא מזרנים ממש טובים ומעל 3,500 ניתן למצוא מזרנים מעולים. מעל 5,000 ₪ (למידה הזאת) אין כל משמעות למזרון, מכאן והלאה אתם משלמים על עלויות הפרסום של המותג, אני מחזיר אתכם לטיפ מספר 1. בתפריט הימני ניתן לסנן מזרנים לפי תקציב ומאפיינים נוספים.

עטיפה יפה זה לא הכל

המזרון עטוף בבד יפה זה טוב ונעים, אבל כאשר באים לרכוש מזרון חדש, צריך לבקש 3 דברים: נוחות, תמיכה ועמידות. נוחות זה איך אתם מרגישים על המזרן, תמיכה, זה איך שאתם קמים בבוקר, ועמידות, זה כמה זמן התענוג הזה נמשך.

אהבתם? שתפו!

מאמרים שעשוים לעניין אותך

ספת אירוח אשל
מיטות וידר – רהיטים מבית טוב

וידר מיטות – מיטות נפתחות, ספות נוער ואפילו מיטות לחדר שינה הורים ומיטות מתכווננות, וידר מיטות מתברגת גבוה בתחום השינה בישראל

מזרון מומלץ לכאבי גב

– איזה מזרון מומלץ לכאבי גב? האם יש מזרון מומלץ לבעיות גב? אם כן, מה כל כך מיוחד בו ואיך הוא יכול לעזור לכם? ובכלל איך מומלץ לכם לישון עליו…

כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן?

כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן? רכישת מזרנים היא לא רכישה רגילה. לפני שנפרוש לפניכם את משנתנו בנושא רכישת מזרנים, נקדים ונספר לכם כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן…

מזרן לישנים על הצד/הבטן או הגב
על הבטן על הגב או על הצד?

אתם ישנים על הצד? על הבטן? אולי הגב? לכל תנוחת שינה יש מזרן שמתאים לה! קראו איזה מזרן מתאים לישנים על הגב, איזה מזרן מתאים

מעוניינים בפרטים נוספים?

מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם