כיצד לבחור את רכות המזרן

רך או קשיח? כיצד לבחור את המזרן הטוב ביותר עבורך?

על מה נדבר במאמר זה?

עם כל כך הרבה אפשרויות זמינות בכל הנוגע לבחירת המזרן הבא שלכם, בחירת המזרן הנכון יכולה להיות קצת…מאתגרת.
כשאתם מתחילים את החיפוש שלכם, אחת השאלות הראשונות שבטח שאלתם את עצמכם היא “האם אני צריך מזרן קשיח או רך? משהו באמצע?”

התשובה: תלוי.

אנו נביא לכם את המידע שכולל את היתרונות והחסרונות בכל בחירה ואתם תקבלו את ההחלטה עבור עצמכם: איזה מזרן יגרום לכם לישון טוב יותר?

מהו מזרון רך?

למזרנים רכים יש תחושה רכה יותר כאשר גופכם נוגע בהם לראשונה. אבל “להרגיש את המזרן” זה סובייקטיבי.
מה שרך ומרפד לאדם אחד אולי לא ירגיש אותו הדבר לאחר. חשוב לזכור זאת אם יש לכם ולשותף השינה שלכם תגובות שונות כשאתם בודקים מזרנים חדשים.
חשוב לציין מראש שרמת הקשיחות הטובה ביותר עבורכם תלויה במספר גורמים מלבד התחושה, והיא כוללת אלמנטים כמו משקל הגוף, בריאות המפרקים ותנוחת השינה.

טעות נפוצה היא לחשוב שמזרן רך מציע מעט תמיכה – אבל זה לא נכון! מזרנים רכים יכולים להציע תמיכה טובה, תלוי באילו חומרים משתמשים ואיך המזרן נבנה.

שכבת הנוחות

החלק הרך ביותר של מזרן רך הוא השכבה העליונה – שכבת הנוחות. זה המקום שבו מזרנים רכים מספקים את התחושה הרכה שלהם כאשר אתם לוחצים עליהם עם הידיים. אבל אנחנו לא ישנים על הידיים. לכן חשוב מאוד לשכב על המזרנים שאותם אתם בוחנים ולא לגעת בהם רק עם היד. הקדישו כמה דקות של שכיבה על כל אחד מהם, שכבו בתנוחת השינה הרגילה שלכם ותרגישו בנוח! כי מה שאולי היה מרגיש רך מדי או קשה מדי עם הידיים, יכול לספק תמיכה מנחמת שאתם במצב של שכיבה.

שכבת תמיכה

התמיכה נוצרת על ידי חומרים מתחת לשכבת הנוחות העליונה – השכבה הצפופה והקשיח יותר של ספוג, קפיצים פנימיים או שילוב של שניהם.
המטרה של שכבות התמיכה היא לשמור על הגוף שלכם במצב האידיאלי לשינה כשהאוזניים, הכתפיים והירכיים מיושרים.
איך תדעו אם הגוף שלכם לא מיושר? סביר להניח שתגלו (או שכבר גיליתם) בזמן שאתם ישנים או כשתתעוררו.
שינה על מזרון עם תמיכה לא מתאימה יכולה להיות חוויה כואבת – ואתה תרגיש אותה בצוואר, בכתפיים ו/או בגב.

תמיכה נכונה ויישור הגוף הם תורמים גדולים להפגת מתחים. כאשר גופכם ממוקם נכון על המזרון, הגוף נרגע ביתר קלות.
יתרון נוסף? הריאות שלכם קולטות יותר חמצן כדי לעזור להגביר את זרימת הדם.
זכרו: שכבת הנוחות היא שעוזרת לכם להירדם. שכבת התמיכה היא שמחזיקה אותכם בשינה נכונה ובריאה לאורך כל הלילה.

חשיבות תנוחת השינה

התנוחה שבה אתם ישנים היא גורם נוסף ולעיתים מכריע בבחירת המזרן הנכון. לדוגמא, אנשים ששוכבים לישון על הצד (אומרים שזאת התנוחה הכי מומלצת) יכולים להרוויח מאוד מבחירת מזרון רך.
מזרנים רכים ישקעו במקום הנכון וימנעו מהשוכבים על הצד לקום עם כאבים בירכיים ובכתפיים. הירכיים והכתפיים ישקעו פנימה בצורה הנכונה, הלחץ יופחת מהם והשינה תהיה טובה יותר.

משקלכם חשוב גם פה

הגודל הפיזי שלכם הוא שיקול נוסף. אנשים קלים יותר הולכים לרוב עם מזרון רך מכיוון שהם לא שוקעים עמוק מדי בשכבת הנוחות. מכיוון שהם ישנים קרוב יותר לפני השטח של המזרון, קל יותר לזוז במהלך הלילה מכיוון שגופם משנה מיקום באופן טבעי. לא כך המצב אצל אנשים שמשקלם גבוה, לרוב הם ימחצו גם את השכבות הפנימיות של המזרן שאמורות לתמוך בהם.

אל תטלטל את הסירה

האם יצא לכם להתעורר כאשר בן/ת הזוג שלכם הסתובב בלילה? אולי הם מתעוררים בגללכם? זה כנראה בגלל שהרגשתם את התנועה שלהם – או שהם הרגישו את שלכם. כאשר המזרן בנוי נכון ומתאים לכם, תזוזה בצידו האחד של המזרן לא אמורה להיות מורגשת בצידו האחר. מזרנים ללא קפיצים או מזרנים עם קפיצים מבודדים אמורים לפתור את הבעיה. מזרנים עם קפיצים מבודדים הם לרוב מזרנים רכים ומזרנים ללא קפיצים יכולים לשרת גם את חובבי המזרנים הקשיחים. בכל מקרה, אם אתם ישנים עם שותף/פה, אל תקנו מזרן קפיצים רגיל.

מזרנים רכים: יתרונות וחסרונות

היתרונות של מזרון רך הופכים אותו לבחירה אידיאלית עבור אנשים רבים אולם למזרן רך יש גם כמה חסרונות. בואו נסתכל על שניהם:

יתרונות:

  • ניתן לקבל בדרגות קושי שונות של רכות.
  • בחירה טובה עבור הישנים על הצד בשל הפגת לחצים מהכתפיים והירכיים.
  • שינה על הצד מעודדת שינה עם עמוד שדרה ישר ובמנח גוף תקין.
  • לאנשים רזים, מזרן רך מספק בידוד תנועה כך שאתם ובני זוגכם למזרן ישנים ללא הפרעה.

חסרונות:

  • אם אתם לא תשנו על הצד ובכל זאת תבחרו במזרן רך, התמיכה המינימלית שלו יכולה להוביל למנח לא תקין של עמוד השדרה.
  • יכול להיות מעט לא נוח לאנשים עם כאבי גב או כאבי מפרקים (תלוי איפה הכאבים נמצאים).
  • חוסר תמיכה לישנים על הבטן.
  • תנוחת “הערסל” לישנים על הגב – לא מומלצת.
  • שינה עמוקה במזרן ממש רך יכולה “ללכוד” את חום הגוף.
  • כאשר המזרן רך מדי, אנשים יתקשו לשנות את התנוחה במהלך הלילה.

למי כדאי להשתמש במזרן רך?

אנשים קלי משקל יותר ישנו טוב יותר על מזרון רך. כשאתם שוקלים פחות, הם לא שוקעים עמוק מידי בשכבת הנוחות העליונה (פילוטופ) כמו אנשים כבדים יותר. בנוסף, אתם מקבל יתרונות משכבת ​​התמיכה, כולל מנח גוף נכון.

ישנים על הצד נוטים להפיק את המרב משכבות התמיכה הנמצאות מתחת לשכבת הנוחות, יישור הגוף הנכון והפגת הלחץ שמציע מזרן רך.

אם אתם חווים כאבי כתפיים וירכיים מזרן רך יכול לעזור להפחית את אי הנוחות.

מהו מזרון קשיח?

היתרון העיקרי של מזרון קשיח הוא תמיכה. הדבר הראשון שתבחינו כשתשכבו על מזרן קשיח הוא שאתם לא שוקעים בתוכו כמו שקרוב לוודאי יקרה לכם על מזרן רך, הכל כמובן תלוי ברמת הקשיחות, של המזרון. כשאתם לא שוקעים בשכבת הנוחות כל כך עמוק, לרובנו יהיה קל יותר לשנות תנוחות במהלך הלילה ומכיוון שהגוף שלנו לא “לוכד” את החום כמו במזרן שאנו שוקעים בתוכו, אתם כנראה תחושו קריר/מאוורר יותר.

לתמיכה הקשה של מזרון קשיח ישנם גם חסרונות – הפגת לחץ לדוגמא. ללא יכולת לשקוע במזרן קשיח מידי, אנשים שישנים על הצד עלולים לחוות לחץ לא רצוי על הכתפיים והמותניים. אבל יש גם יתרונות רבים, בעיקר לאנשים הישנים על הגב או על הבטן. אנשים אלה לא רוצים לשקוע במזרן שלהם, שכן שקיעה כזו עלולה לגרום להם לכאבי גב תחתון. מזרן קשיח יכול להיות בחירה מושלמת עבורם.

התחושה ששוקעים

הדבר הראשון שתבחינו כשתלחצו עם הידיים על מזרון קשיח הוא שהוא לא שוקע פנימה כל כך בהשוואה למזרן רך. הסיבה לכך היא שלמזרנים קשיחים יש פחות ריפוד על פני השטח. למזרן קשיח תהיה שכבת נוחות רכה בחלקו העליון בעובי של 2-4 ס”מ לכל היותר בעוד שלמזרן רך יכולה להיות שכבת נוחות עליונה ורכה בעובי 10-15 ס”מ. לאנשים המתקשים בתנועה, מזרן קשיח מאפשר לנוע בחופשיות רבה יותר בזמן השינה. הם יעלו עליו וירדו ממנו בקלות רבה יותר.

תמיכה בראש ובראשונה

כפי שציינו, לאנשים שישנים על הגב ועל הבטן, תהיה תמיכה טובה יותר על מזרן קשיח מאשר על מזרן רך. אנשים שישנים על הצד ימצאו את עצמם מתעוררים עם כאבים בכתפיים ובאגן מאחר וכל עוד אין לכתפיים ולירכיים מקום לשקוע, שינה על מזרן קשיח עלולה להיות רחוקה ממושלמת עבורם.

פתרון למשקל כבד

אנשים גדולים ואנשים עם עודף משקל, לרוב ישנים טוב יותר על מזרון קשיח. מדוע? הסיבה העיקרית היא שהם לא שוקעים לתוך המזרן כמו שהם היו יכולים לשקוע על מזרן רך, מה שיקשה על התאמה מיטבית של תנוחת הגוף ויקשה על הנשימה בזמן השינה. על ידי שינה על פני המזרן, ולא “בתוכו”, אנשים כבדים יותר יישנו “קריר” יותר, הם יצליחו לשנות תנוחות שינה ללא מאמץ ויוכלו להנות משינה מרעננת יותר על מזרן קשיח.

מזרונים קשיחים: יתרונות וחסרונות

מזרון קשיח הוא בחירה מצוינת עבור אנשים רבים. אבל, כמו כל מזרון – מזרן קשיח לא מתאים לכולם.

יתרונות:

  • עבור אנשים הישנים על הבטן והגב – יישור גוף נכון, תנוחת שינה נכונה ושמירה על עמוד שדרה ישר בזמן השינה.
  • נשימה קלה יותר עם צריכת חמצן גדולה יותר.
  • במידת הצורך, אם המזרן שתרכשו יהיה קשיח מידי, תמיד ניתן יהיה להוסיף “טופר למזרן” – שכבת נוחות נוספת.
  • קל יותר עבור אנשים המתקשים בתנועה.

חסרונות:

  • לא הבחירה הטובה ביותר עבור אנשים עם כאבי שרירים ומפרקים.
  • ללא תמיכה מתאימה, אנשים מסוימים עשויים לחוות עלייה בכאבי גב תחתון.
  • ללא שכבת רכות מתאימה, אנשים מסוימים ירגישו כאבי גב תחתון.
  • למזרן קשיח יותר קשה להסתגל מאשר למזרן רך.

למי כדאי להשתמש במזרן קשיח?

עבור אנשים עם מבנה גוף רחב/גדול ואנשים כבדי משקל, ישנם מספר יתרונות של שינה על מזרן קשיח. אתם לא תשקעו לתוך המזרון המאפשר יישור נכון של הכתפיים ועמוד השדרה שלכם, כמו כן, תוכלו להסתובב ביתר קלות ותחושת השינה שלכם תהיה יותר קרירה. חשוב יותר, יהיה לכם קל יותר לנשום במהלך השינה.

רוב האנשים הישנים על הבטן והגב יכולים להפיק תועלת משינה על מזרון קשיח. כאשר הירכיים שלהם לא שוקעות עמוק לתוך המזרן הם יוכלו להשיג יישור נכון יותר של עמוד השדרה.

גם כל מי שסובל מכאבי פרקים יכול לישון בנוחות על מזרן קשיח יותר. עם לחץ מופחת על מערכת הדם, הנשימה תהיה קלה יותר ותתאפשר זרימת חמצן קלה יותר שתעזור לחוות שינה עמוקה ורגועה יותר.

יתרונות וחסרונות של מזרונים רכים או קשיחים

בזמן שאתם בודקים מזרנים, בין אם באינטרנט עפ”י המפרט של המזרן ובין אם בחנויות, תגלו שיש הרבה אפשרויות בסולם הקשיחות שנופלות בין “רך במיוחד” ל”קשיח במיוחד”. ישנם מזרנים רכים מאוד, ישנם רכים למחצה, ישנם בינוניים, קשיחים למחצה וקשיחים מאוד. או אז תגלו גם שכבות הפנים (ספוג/קפיצים/קפיצים מבודדים) וכמובן את שכבות הנוחות המיוחדות של המזרנים: שכבת לטקס או שכבת ויסקו.  כל אחד מהם עשוי לצרכים משתנים תוך שהוא מציע עיצובים, חומרים וחוויות שינה שונות.

עם כל כך הרבה אפשרויות זמינות, חשבו על רמות הקשיחות הללו כעל אבני מדרך להשגת השינה הטובה ביותר עבורכם. אם מזרן אחד לא בדיוק מתאים, זוזו למעלה או למטה בסולם הקשיחות/רכות ונסו מזרן אחר. המשיכו לנסות עד שתנחתו על זה המושלם עבורכם.

לסיכום:

אם הגעתם עד לפה, אתם אולי כבר יודעים מה מתאים לכם, מזרן קשה או מזרן רך, או שבעצם בלבלנו אתכם יותר, אבל ברשותכם, 2 משפטי סיכום וטיפ של המומחים שלנו:

ישנם אנשים שישנים רק על הצד ויש כאלה שישנים רק על הגב ועל הבטן, אבל לא כולנו כאלה, ישנם אנשים שישנים בכל התנוחות, אז איזה מזרן טוב להם? אז זהו, שאף מזרן מהמזרנים שנמצאים ב-2 קצוות הסקאלה לא טוב, כמעט לאף אחד. לא מזרן רך מידי ולא מזרן קשה מידי. מזרן איכותי אמור להיות מורכב משכבות ספוג בדרגות קושי שונות: דרגת קושי רכה למעלה ועם חומר איכותי של ויסקו או לטקס בחלק העליון ושכבה של ספוג קשיח ותומך בתחתית המזרן למטה, מספיק שנשנה קצת את העובי של 2 השכבות האלה, נגיע למזרן המושלם כמעט עבור כולם.

אם אתם מעוניינים לדעת אם יש מזרן אחד שמתאים כמעט לרוב הלקוחות שלנו, אז יש אחד כזה, קוראים לו טופר נטורל, הוא נמכר יותר מאלף פעמים וסטטיסטית, אנו כבר יודעים איזה דרגת קושי מתאימה לרוב האנשים ואם לא די בכך, זה המזרן עם הכי הרבה חוות דעת מאומתות באתר זאפ. תקראו עליו בקישור הזה – מזרן פולירון טופר נטורל.

מה אם יש לך ולבן הזוג צורכי שינה שונים?

לחברות המזרנים פתרונות גם לסיטואציה הזו.

מעבר לאפשרות הידועה של רכישת 2 מזרנים נפרדים בדרגות קושי שונות, כמו במקרים של מזרנים עם הפרדה יהודית, מזרנים זוגיים זמינים גם בדרגות קושי מפוצלים, מה שמאפשר לכם לבחור מזרן אחד שיתאים לכל אחד מכם. לחברת פולירון יש מזרוני קפיצים עם 2 ליבות קפיצים נפרדות וניתן לקבלם ב-2 דרגות קושי שונות. בנוסף, ניתן לבקש ולרכוש כמעט כל מזרן ללא קפיצים, עם 2 דרגות קושי שונות. החיסרון היחידי הוא שאם תזמינו מזרן כזה, לא תוכלו להחזירו כי המזרן הזה הופך להיות “מזרן בהתאמה אישית שיוצר במיוחד עבורכם” ולכן לא ניתן להחזירו, גם לא עפ”י חוק הגנת הצרכן.

נשמע מעניין? תוכלו להיכנס לעמוד מזרנים אורטופדיים שלנו, למיין ולסנן מזרנים לפי דרגת הקושי שלהם, לפי מידה, לפי יצרן, גובה ועוד…

ואם אתה רוצה מידע נוסף על מזרונים רכים/קשיחים, אתם מוזמנים גם לשוחח עם נציגי השירות שלנו בטלפון: 1800-467-454 הם יקשיבו לדאגות וצרכי ​​השינה שלכם ויתאימו לכם את המזרן המתאים ביותר עבורכם.

אהבתם? שתפו!

מאמרים שעשוים לעניין אותך

ספת אירוח אשל
מיטות וידר – רהיטים מבית טוב

וידר מיטות – מיטות נפתחות, ספות נוער ואפילו מיטות לחדר שינה הורים ומיטות מתכווננות, וידר מיטות מתברגת גבוה בתחום השינה בישראל

מזרון מומלץ לכאבי גב

– איזה מזרון מומלץ לכאבי גב? האם יש מזרון מומלץ לבעיות גב? אם כן, מה כל כך מיוחד בו ואיך הוא יכול לעזור לכם? ובכלל איך מומלץ לכם לישון עליו…

כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן?

כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן? רכישת מזרנים היא לא רכישה רגילה. לפני שנפרוש לפניכם את משנתנו בנושא רכישת מזרנים, נקדים ונספר לכם כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן…

מעוניינים בפרטים נוספים?

מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם